Frappe reteta cu inghetata si fara (2024)

Vrei sa te racoresti in zilele calduroase cu o bautura rece, pe baza de cafea? Incerca sa-ti faci chiar tu acasa un frappe, reteta cu inghetata sau cea fara. Timpul de preparare e unul foarte scurt. In plus, ingredientele nu sunt greu de procurat, ci chiar comune. Cel mai probabil le ai deja prin bucatarie.

Ingrediente caffe frappe

Cum faci acasa frappe - reteta cu inghetata

PRINTEAZA

Ingrediente caffe frappe

  • 3-4 lingurite de cafea instant
  • 200 ml de lapte
  • 100 ml apa rece
  • zahar (dupa gust)
  • cuburi de gheata
  • frisca
  • sirop de caramel (optional)
  • sirop de ciocolata (optional)
  • srema de whiskey (optional)
  • ciocolata rasa (optional)
  • esenta de rom (optional)
  • inghetata (optional)

Ingrediente caffe frappe

Pentru a face un frappe delicios, ai nevoie in principal de cafea instant, cu cofeina sau fara, lapte rece, apa rece, zahar brun, cuburi de gheata si frisca. Aceasta este reteta simpla, de baza, de frappe rece si cremos. In plus, mai poti adauga in compozitie si: sirop de caramel sau ciocolata, crema de whisky, ciocolata rasa, esenta de rom si inghetata.

Trebuie sa stii ca frappeul este o bautura racoritoare din care nu lipseste gheata. Totodata, textura spumoasa e foarte importanta pentru a putea numi bautura obtinuta “frappe”. Din acest motiv pentru care ai nevoie de lapte. Din orice caffe frappe nu trebuie sa lipseasca nici cafeaua. Poate fi sub forma de ness, espresso etc. Celelalte ingrediente sunt suplimentare. Le poti omite sau inlocui cu altele.

Cum faci caffe frappe, reteta cu inghetata

Daca alegi sa faci un cafe frappe cu inghetata, totul e foarte simplu. Ia un blender, adauga in el laptele si mixeaza-l bine pentru circa doua minute. Astfel, vei obtine o textura mai spumoasa.

Apoi, peste el pune cafeaua instant, gheata, zaharul, inghetata si apa. tot acum pui si crema de whiscky daca decizi sa o adaugi. Unele persoane aleg sa adauge espresso gata facut, sa omita zaharul sau multitudinea de arome. Ideea e ca poti sa te joci destul de mult cu ingredientele.

La final, transfera bautura obtinuta in pahare. Orneaza cu frisca, siropul favorit sau alte ingrediente care iti plac. Ai o multime de posibilitati la dispozitie.

Cum prepari caffe frappe, reteta fara inghetata

Cu sau fara inghetata, frappeul la fel se prepara. Diferenta consta in faptul ca pur si simplu nu adaugi acest ingredient. Daca vrei o bautura mai rece, mai poti creste din cantitatea de gheata.

Reteta de frappe cu ness

Daca iti place sa consumi ness si te gandesti la un delicios frappe, iata cum il prepari. Ia un blender, iar in vas adauga 25 grame de ness, 3 cupe din inghetata favorita, 150 ml de lapte si 2 lingurite de zahar brun. Daca nu vrei o bautura foarte dulce, poti omite sa adaugi zaharul. Poti sa ajustezi din cantitati dupa bunul plac.

Intregul continut se mixeaza foarte bine, timp de 1 minut. Vei obtine o bautura spumoasa si delicioasa. Toarna in pahar amestecul, iar peste el orneaza cu frisca si cu toppingurile preferate. Mai poti adauga si scortisoara, ciocolata rasa, fulgi de ciocolata sau alte astfel de ingrediente de decor.

Cum servesti caffe frappe

Caffe frappeul e o bautura spumoasa, care are un volum mai generos si din cauza ghetii. Pentru a o servi, ai nevoie de pahare mari, de circa 400 ml.

Apoi, pentru a bea, cel mai bine e sa folosesti paie. Cu ajutorul lor poti sa amesteci in permanenta din continut si sa te bucuri de un gust intens.

Caffe frappe e o bautura racoritoare care e necesar a fi consumata imediat dupa ce e pregatita, pentru a fi cat mai rece.

Fa-ti diminetile de vara mai racoroase si bucura-te de relaxare la un caffe frappe delicios. Dupa cum ai putut observa, nu e dificil de realizat. Cu un blender il poti face un frappe, reteta simpla sau cu inghetata, in cel mult 5 minute. In afara de cateva ingrediente obligatorii, te poti juca destul de mult cu aromele si toppingurile.

Intrebari frecvente

Care este diferenta dintre caffe frappe si frappucino?

Daca te intereseaza diferenta dintre aceste doua bauturi, afla ca ea e una foarte simpla.Caffe frappe e un amestec la care se foloseste cafea instant, pe cand frappucino e o varianta la care se utilizeaza cafea gata facuta.In rest, pasii de urmat, ingredientele, topping-urile finale, pot fi la fel la ambele bauturi.

Ce este un mixer de frappe?

Un mixer de frappe e un aparat micut, care te ajuta sa bati laptele pentru aceasta bautura. El poate fi alimentat pe baterii sau la priza, poate fi portabil sau clasic, de blat. De obicei implica un cost de achizitie redus, de aproximativ 100 lei, asadar, si-l permit si persoanele care au un buget ceva mai redus. Vezi aici cateva exemple.

Frappe reteta cu inghetata si fara (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 5688

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.