15 zomerse salade recepten (2024)

In de zomermaanden eten wij graag een frisse salade. Daarom heb ik vandaag 15 zomerse salade recepten op een rijtje gezet voor je. Dezesalade recepten zijn heel variërend. ideaal voor de lunch, lekker als bijgerecht maar kan ook prima als hoofdgerecht op een mooie zomerse avond gegeten worden.

klik op de foto om naar het recept van de salade te gaan

salade met honing-knoflook gamba’s

Dezesalademethoning-knoflook gamba’sis momenteel echt favoriet bij ons thuis. Binnen 15 minuten kan deze salade al bij je op tafel staan.Ik gebruik zelf graag diepvries gamba’s die al helemaal zijn schoongemaakt.

salade caprese met pesto en tomaat

Zo simpel en echt zo ontzettend lekker. Dat is absoluut deze simpelesalade capresemetpesto,tomaat, mozzarella en pijnboompitten. Het maken van deze salade maken kost je hooguit 5 minuten van je tijd.Serveer eventueel met een zelfgemaakte focaccia of een stokbroodje citrus kruidenboter.

vegetarische Aziatische salade

De basis van deze salade bestaat uit geraspte wortel, spitskool en komkommer. De dressing voor deze Aziatische salade is gelukkig ook echt mega simpel. Het kost je ongeveer een halve minuut om te maken. Hij bestaat uit sojasaus, honing, knoflook, gember, rijstazijn, rode peper, zwarte peper en olie. Je krijgt dan dus een dressing die bomvol smaak zit!

salade met gerookte kip en pittige honing dressing

Dat gezond en lekker eten prima hand in hand samengaan, bewijst dezesalade met gerookte kipenpittige honing dressing.De salade is ook echt heel erg simpel om te maken. Het kost je ongeveer 10 minuten van je tijd.Lust je geen champignons? Vervang deze dan voor bijvoorbeeld blokjes courgette of aubergine. Geen fan van feta? Gebruik dan eventueel mozzarella. Helemaal geen liefhebber van kaas? Gebruik dan eventueel pompoenpitten of pijnboompitten.

pittige mango salsa met rode peper

Is het een salade is het een salsa? Het kan allebei 🙂 Wil je er meer een uitgebreide maaltijdsalade van deze pittige mango salsa maken? Voeg dan een zak gemengde sla toe met stukjes gerookte of gegrilde kip. Lekker met zelfgemaakte limoenmayonaise.

pastasalade met pesto en gegrilde kip

Een salade eten hoeft echt geen saaie kost te zijn. Dezepastasalademetpestoengegrilde kipbewijst dat. Je kan deze salade zowel lauwwarm als koud eten. Helemaal lekker met een gekookt eitje erbij. De kip kan je zowel grillen in een grillpan op de bbq of gewoon bakken in een koekenpan.

pastasalade met spekjes, ei, tomaat en komkommer

Is deze pastasalade super gezond? Nee, waarschijnlijk niet. Er gaat namelijk crème fraîche en gebakken spekjes doorheen. Nu vind ik “gezond” eten sowieso altijd een moeilijk woord. Want wat is nu gezond en wat niet? Wat mij betreft is dit namelijk een gezonde pastasalade. Je maakt alles helemaal zelf, er zit genoeg groenten in en door deeiook genoeg eiwitten. Uiteraard breng ik de pasta zelf goed op smaak met specerijen. Deze pastasalade is tegenwoordig favoriet van mijn ouders geworden. Volgens mij staat hij bijna iedere week wel bij hun op tafel.

aardappelsalade met ham en ei

Dezeaardappelsalademetham,eien kruidige dressing kan je zowel als lunch als avondmaaltijd eten. Tevens is de salade heerlijk als bijgerecht voor bij de bbq. Deze aardappelsalade is lekker zowel lauwwarm als koud. Ik persoonlijk vind de salade wel op zijn lekkerst als hij een nachtje in de koelkast heeft kunnen staan.

biefstuk salade met Aziatische dressing

Een persoonlijke favoriet van mij in deze top 15 zomerse salade recepten, is deze biefstuk salade met Aziatische dressing. Nu zeg ik wel dressing maar eigenlijk is het meer een saus dan een dressing. Ik ga overigens wel altijd voor gemak en koop voorgesneden spitskool en wortel. Geen liefhebber van biefstuk? Gebruik dan kipfilet of varkenshaas.

pastasalade met pesto en carpaccio

Het is jammer dat carpaccio zo prijzig is, anders zou deze pastasalade wekelijks op het menu komen. Wil je dezepastasaladeecht heel gezond maken? Gebruik dan een volkorenpasta.Dezepastasalade met carpacciois echt een heerlijke maaltijdsalade in de zomer. Ik kook de pasta altijd in de ochtend en meng de pasta dan al met de pesto. De pesto kan dan goed intrekken. De overige ingrediënten voeg ik pas vlak voor serveren toe.

simpele BLT salade

Ik maak deze salade heel graag als “side salad” voor bij de barbecue. Ook erg lekker is om deze BLT salade als vulling voor in wraps te gebruiken. Je krijgt dan in plaats van een BLT sandwich eenBLT wrap. Is deze salade gezond? Ehmmmm….nee totaal niet! Er gaat namelijk behoorlijk wat spek in en ook een flinke klodder mayonaise.

Thaise noedelsalade met pittige kip

DezeThaise noedelsalademet pittigekipis lekker fris en goed vullend. Je hebt er dus echt een completemaaltijdsaladeaan.Je kan dezeThaise noedelsaladeeten als avondmaaltijd maar kan ook prima met de lunch gegeten worden. Tevens kan je de salade zowel koud als lauwwarm eten.

mega simpele coleslaw

Uiteraard mag het recept van deze heerlijke en mega simpele coleslaw niet ontbreken in deze top 15 salade recepten. Een coleslaw is heerlijk om “zo” te eten maar is ook heerlijk op een goede Amerikaanse burger met bbq saus.

Salade met shoarma van kip en kruidige dressing

Ben je gek opshoarmamaar wil je niet die mega hoeveelheid kcal naar binnen werken? Dan is dezesalademetshoarmavankipen een frisse dressing echt een uitkomst.

Mediterraanse orzo salade met tonijn en paprika

Echt zo ontzettend lekker is deze Mediterraanse Orzo salade met tonijn, feta en gegrilde paprika. Ik ben voor gegrilde paprika uit pot gegaan maar je kan, als je er zin in hebt, ook zelf paprika roosteren. (is eigenlijk wel lekkerder) Ikzelf lust niet zo graag olijven maar eigenlijk horen olijven wel thuis in deze salade. Jan Willem en de kids zijn wel gek op olijven, des te meer kunnen hun in de salade doen 😉

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken

15 zomerse salade recepten (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 6289

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.